КиМ: У српским срединама укупно 33 оболелих

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић саопштио је да је у српским срединама у јужној покрајини у последња 24 часа откривено још шест особа заражених вирусом корона, што је укупно 33 оболелих.

Ђурић је у дневном извештају о ситуацији на Космету прецизирао да је у Косовској Митровици и Лепосавићу откривено по једно новооболело лице, а у Звечану и Зубином Потоку по двa.

Заражени се, како је навео, налазе у Студентском центру у Косовској Митровици (17), у КБЦ Косовска Митровица (8), у КЦ Ниш (5) и у КЦС у Београду (2).

Он је навео и да су у Приштини, Косову Пољу и Липљану у протекла 24 часа мобилни тимови обавили пет прегледа и да ни у једном случају нису откривени симптоми коронавируса.

Такође, како је додао, у болници у Пасјану опремљен је део за изолацију лица са 11 постеља, те да се чека одобрење епидемиолога да се припреми фискултурна сала са још 39 кревета.

Према његовим речима, општински штабови за ванредне ситуације редовно врше дезинфекцију јавних површина и установа и обавештавају грађане о мерама Владе Србије.

ИЗВОР: www.srbija.gov.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *