Кинески председник Си Ђинпинг стигао у Србију

Кинески председник Си Ђинпинг допутовао је вечерас око 21.40 часова у Београд, а на аеродрому „Никола Тесла“ дочекао га је председник Србије Александар Вучић.

У пратњи кинеског председника је и његова супруга професорка Пенг Лијуан.

Кинеског председника дочекали су и супруга председника Вучића, Тамара Вучић, председник Владе Србије Милош Вучевић, председница Народне скупштине Ана Брнабић, министар спољних послова Марко Ђурић, као и бивши председник Србије Томислав Николић са супругом Драгицом.

У делегацији су и амбасадорка Србије у Кини Маја Стефановић, као и амбасадор Кине у Србији Ли Минг, са супругом Лу Фангцинг.

Авион кинеског председника су до аеродрома кроз наш ваздушни простор допратили српски ловци МиГ-29, а на београдском аеродрому је у његову част постројена гарда Војске Србије.

У част кинеског председника КУД „Коло“ изводи две нумере, „Играле се делије“ и „Моравац“.

Церемонија свечаног дочека кинеског председника Си Ђинпинга планирана је за сутра испред Палате Србија, после чега ће уследити састанак председника Вучића и Сија.

Пре њихових званичних изјава за медије биће одржан пленарни састанак делегација предвођен председником Вучићем и председником Сијем.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *