Кисић: Ношење маски смањује могућност заразе испод 1 одсто

Кризни штаб је нове мере донео због пораста броја заражених претходних дана, изјавила је заменица директора института Батут Дарија Кисић Тепавчевић за Танјуг после састанка Кризног штаба.

Према њеним речима, већина заражених има блажи облик инфекције или нема никакве симптоме, али се, ипак, значајан број особа и хоспитализује.

Локалне самоуправе у погођеним местима донеле су одговарајуће одлуке, додала је Дарија Кисић Тепавчевић, заменица директора института Батут и додала да се прати ситуација у свим деловима наше земље и да извештаји стижу из сата у сат.

Упитана да ли ће бити ограничења на отвореном или затвореном простору, Кисић Тепавчевић је рекла да то у овом моменту још није случај, али да све зависи од ситуације наредних дана.

По питању студентске популације, она је рекла да се нада да ће студенти поштовати стриктне препоруке које су дате.

Још једном апелујемо на стриктно придржавање мера, пре свега ношење маски у затвореним просторима као главну меру, јер колико год да није лагодно, тиме спашавамо живот“, поручила је Кисић Тепавчевић.

Колико је ношење маски важно за спречавање преношења вируса, заменица директора Интитута “Батут”, исустровала је примером.

То је апослутно нешто што је показано свих ових месеци да је ефикасно. Имамо доста непознаница о овом вирусу, али оно што се сигурно зна је да нас ношење маски спасава од инфекције“, рекла је Кисић Тепавчевић.

Она је додала да о ограничавању рада угоститељских објеката одлука није донета, али да стоји да мора да се испоштује мера да све време у затвореном простору мора да се носи маска.

Припремила новинар РТК Нина Бајић.

У прилогу коришћен материјал Танјуга.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *