Књига Миодрага Стојиловића Повратак у неуспелу будућност објављена је у издању УК Кораци

У галеријском простору Народног музеја Шумадије, одржана је промоција књиге новинара и публицисте Миодрага Стојиловића Повратак у неуспелу будућност.

Књига доноси изабране новинарске текстове и интервјуе које је Стојиловић потписао током дуге и богате каријере, али и уједно представља хронику политчких, друштвених и економских збивања последње деценије 20. века.

Књига Миодрага Стојиловића објављена је у издању Установе културе Кораци.

Читаоце, Миодраг Стојиловић дочекује најпре освртом да је од почетка његове новинарске каријере прошло више од пола века,а избор понуђених текстова усресређен је на последњих 15 година 20. века, које су обележили највећи потреси у друштву и које су претрпеле бројне генерације.

У том периоду догодио се слом две утопије у којима су живели милиони становника и у које су многи веровали.

Један од некдашњих водећих градских уредника, данас пријатељ новинара свих редакција у Крагујевцу, Миодраг Стојиловић је увек делио своје знање, искуства.

У књизи Повратак у неуспелу будућност заступљени су и интервјуи са знаменитим личностима.

Миодраг Стојиловић рођен је 1947. године. Од студентских дана радио је као новинар, потом у Светлости, писао је за листове и часописе: Комунист, НИН, Време, Нашу борбу али и немачке, пољске штампане медије.

Аутор је серијала из продукције Радио Телевизије Крагујевац Крагујевац што негда беше, као и монографија о композитору Војиславу Вокију Костићу, академику Милошу Којићу, Споменице универзитета и других.

Према његовом драмском тексту Туговање изведен је 2001. Велики школски час, а један је од иницијатора и оснивача  Међународног салона антиратне карикатуре Крагујевац.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *