Књига „Ружа под ледом“ аутора Мирка Демића

У галерији Народне библиотеке „Вук Караџић“ одржана је промоција књиге „Ружа под ледом“ аутора Мирка Демића.

Поред аутора, на промоцији су говорили Ана Стишовић Миловановић и Слађана Илић.

Након три године од издавања књиге „Пустоловине бачког опсенара“ за коју је добио Деретину награду, књижевник и публициста Мирко Демић читалачкој публици представио је нови роман „Ружа под ледом“.

Роман од прича је интимна књига којом се аутор враћа у детињство и евоцира успомене које су утицале на његово одрастање у завичају који је током рата страдао, али и захвалност породици која га је увела у свет одраслих.    

Роман од прича „Ружа под ледом“ не личи ни на једну од претходних књига које је Демић написао, па ће тако читаоци кроз педесетак прича упознати аутора на потпуно другачији начин.

Демић се осврће на догађаје из најранијег детињства, па чак и на оне којих се не сећа али их преноси читаоцима  по причи оних који су имали значајну улогу у његовом одрастању.

Интимне приче су код публике изазвале дубока осећања.

„Ружа под ледом“ је објављена у издању Српског културног друштва „Просвјета“ и до сада је овај роман промовисан у Хрватској као и у неколико градова у Србији.      

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *