Књижевно вече Ђорђа Нешића

Књижевно вече Ђорђа Нешића, овогодишњег добитника Дисове награде за поезију, одржано је у Студентском културном центру, у организацији Удружења Срба из Хрватске „Никола Тесла“.

Ово је једна од манифестација којом се ово удружење придружило обележавању два века од проглашења Крагујевца за прву престоницу модерне Србије.

Добитник овогодишње Дисове награде, песник Ђорђе Нешић, представио се крагујевачкој читалачкој публици.

Овај стваралац у књижевност је ушао 1985. године, а од тада је објавио осам књига песама и ушао у ред најбољих савремених српских песника.

За песнички опус добио је бројне плакете и награде, међу којима су Бранкова, Змајева, награда Лаза Костић и друге. Последња у низу је Дисова.

Дисову награду за песнички опус додељују град Чачак и чачанска библиотека, у оквиру манифестације „Дисово пролеће“ која се организује сваке године у част песника Владислава Петковића Диса.

Награда, која се састоји од плакете с Дисовим ликом и 200.000 динара, биће уручена Нешићу на завршеној вечери манифестације “Дисово пролеће”, 25. маја.

Књижевно вече Ђорђа Нешића у крагујевачком Студентском културном центру организовало је Удружење Срба из Хрватске „Никола Тесла“.

Ово је једна од манифестација којом се ово удружење придружило обележавању два века од проглашења Крагујевца за прву престоницу модерне Србије.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *