Ко су најуспешнији привредници у Шумадији и Поморављу?

Свечаном доделом годишњих награда најуспешнијим привредним субјектима и појединцима, обележен је Дан Привредне коморе Србије – Регионалне привредне коморе Шумадијског и Поморавског управног округа.

За посебан допринос развоју привреде региона награђене су фирме “Ралекс“ из Јагодине, “Агро Јевтић“ из Сипића и “Фортуна маркет“ из Аранђеловца.

Награду за регионалног пословног лидера добили су Радош Јевтовић из јагодинске компаније “Трим“ и Славољуб Галић, власник “Галерије накита Ђани“ из Крагујевца.

Јубиларне награде добиле су две компаније – “Хедлмајер Застава“ из Крагујевца за 20 и “Бања комерц Бекамент“ из Аранђеловца за 30 година постојања.

Награђене компаније су у значајној мери допринеле овогодишњем позитивном билансу привредних активности на територији Шумадијског и Поморавског управног округа.

Свечаности организованој поводом Дана Привредне коморе Србије – Регионалне привредне коморе Шумадијског и Поморавског управног округа, присуствовале су бројне званице.

Овај дан се обележава у знак сећања на 6. децембар 1823. године, када је кнез Милош донео наредбу о оснивању еснафа у Крагујевцу и другим варошима у Србији, што је била основа за уређење тадашњег привредног живота.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *