Ко су победници регионалног такмичења ученичких компанија, одржаног у Крагујевцу?

Прво место на Регионалном такмичењу ученичких компанија централне Србије одржаном у Крагујевцу, освојила је компанија из Гимназије у Крушевцу, чији су средњошколци од електронског отпада направили преносиве соларне панеле.

Друго место припало је компанији Средње школе у Варварину, а која промовише различите туристичке понуде кроз свој веб сајт, док је ученичка компанија из Средње школе у Лапову освојила треће место, се производима који представљају прву помоћ дијабетичарима типа 1 у случају животне угрожености.

Ученичка компанија је најпознатији програм „Достигнућа младих” и обезбеђује основно економско образовање за ученике средњих школа. Спроводи се широм света.

Програм траје током целе школске године. Усмерен је ка предузетничком образовању.

Конципиран је тако, да су ученици „запослени” у компанијама и током школске године стичу знања о тржишној економији и предузетништву.

Своју компанију воде од оснивања до израде компанијског извештаја и затварања компаније.

Кроз овај пројекат, ученици приказују производе и услуге које су развили током године и такмиче се са вршњацима у примени стечених знања и вештина. Наставници припремају ученике за такмичење.

Такмичење реализује организација „Достигнућа младих” у Србији, уз финансијску подршку партнера, међу којима је Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Победници такмичења пласирали су се на национално финале у Београду са победницима осталих регионалних такмичења.

Најбоља ученичка компанија на националном нивоу представљаће Србију на европском такмичењу ученичких компанија, које ће бити одржано у јулу у Истанбулу.

Извештава новинарка РТК Наташа Радивојевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *