Које опасности по најмлађе се крију на друштвеним мрежама?

Свештенство Храма Свете Тројице организовало је предавање Игора Јурића, оснивача и активисте фондације „Тијана Јурић“ у порти Старе цркве, односно у Старој скупштини, на тему – безбедност деце као и о опасностима којима најмлађи могу бити изложени на друштвеним мрежама.

Србија још увек не може да се опорави од масовних убистава која су се збила у Београду и Младеновцу.

Широм земље организују се предавања која стављају у фокус младе и децу, односно говори се родитељима како да препознају потенцијалне претње.

Игор Јурић, после личне трагедије и губитка детета 2015. године посветио се кроз многе обуке у иностранству, Интерполу, али и организовањем петиције 2019. године што је и успело, за промену Кривичног закона и увођење доживотне затворске казне за кривична дела почињена према деци.

Одржава интезивна предавања широм земље и у Крагујевцу говорио о посебно опасним платформама међу друштвеним мрежама.

Свештенство Старе цркве редовно организује предавања намењена свим генерацијама грађана и верника који великим одзивом потврђују да им је потребно  духовно усмеравање.

Овогодишњи низ предавања „Светотројичких духовних свечаности“, био је намењем младима, а како наговештавају из овдашње црквене општине биће настављена и у наредном периоду.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *