Колико је новца потребно за набавку уџбеника и школског прибора?

Комплети уџбеника за ученике нижих разреда оновне школе достављени су крагујвачким књижарама и могу се купити по цени од 8 до 10 хиљада динара.

Уџбеници за старије основце биће у продаји од наредне недеље, а за њих је потребно издвојити знатно више новца, јер цене комплета достижу цифру и до 20 хиљада динара.

Припреме за нову школску годину увелико су почеле. Крагујевачке књижаре обезбедиле су довољне количине уџбеника и пропратног школског прибора неопходног за повратак у школске клупе.

Цена уџбеничких комплета за ниже разреде основне школе креће се у распону од 8 до 10 хиљада динара, док је за старије основце комплет уџбеника знатно скупљи и за њега треба издвојити до 18 хиљада динара, колико кошта најскупљи комплет књига за ученике осмог разреда.

Осим уџбеника, ђацима су потребне свеске, прибор и ранчеви. За то је неопходно издвојити додатних десетак хиљада динара.

Град Крагујевац је и ове године обезбедио бесплатне уџбенике за ученике првог разреда.

Комплет који садржи уџбенике и пратеће радне свеске и листове, добиће 1.600 првака. Реч је о традиционалној акцију коју град Крагујевац спроводи седму годину заредом.

Бесплатне уџбенике за ђаке из осетљивих друштвених категорија обезбеђује држава.

Извештава новинарка РТК марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *