Колико новца из кућног буџета одлази за прославу матурске вечери?

Крагујевачки матуранти са нестрпљењем очекују прославе матурских вечери.

Већина девојчица се ове године одлучила за сопствено креирање модела и шивење по мери по јефтинијим ценама у поређењу са серијском производњом хаљина, док је дечацима избор елегантнијих комада гардеробе доступан по цени од 5 до 15 хиљада динара.

Хотелска понуда је разноврсна, а цене су нешто више у односу на прошлу годину.

Пандемија коронавируса спречила је поједине генерације крагујевачких матураната да завршетак средњошколског образовања обележе на традиционалан начин прославом матурске вечери.

Ове године припреме су код девојчица почеле нешто раније него обично.

Иако су прославе углавном почетком јуна, већ се обилазе бутици и радње са материјалима и позамантеријом, бирају се ципеле, заказују се термини за шминкање и фризуре, док су код дечака припреме нешто опуштеније.

Већина девојчица одлучила се за шивење хаљина по мери, због великог избора материјала али и због приступачнијих цена које се крећу од 500 до 3.000 динара за метар.

Моделе углавном проналазе на интернету,  што продавцима у метражним радњама олакшава посао при одабиру материјала.

Менаџмент хотела Крагујевац излази у сусрет школама па је договорена могућност гратис места за ученике из социјално угрожених породица, као и бесплатно место на већи број ученика по одељењу.

Понуде за прославе матура крећу се око 1800 динара и ове године ће бити без ограничња броја људи.

Када се сведе сва рачуница, из кућног буџета за опремање једног матуранта за прославу неопходно је издвојити од 50 до 300 евра.

Прослава матура у Крагујевцу крећу почетком јуна. Организатори за средње школе су ђачки парламенти у сарадњи са школама, док је за основце неопходна дозвола Савета родитеља.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.