Комбиновани модел наставе на факултетима

Настава на факултетима Универзитета у Крагујевцу у предстојећој академској години највероватнији ће бити организована по комбинованом моделу, а коначна одлука о томе биће донета у наредних седам дана.

У циљу заштите здравља студената и запослених, на факултетима ће се доследно примењивати све прописане противепидемијске мере.

Факултети Универзитета у Крагујевцу спремни су за почетак нове академске године.

На већини њих настава ће почети 1. октобра, док ће поједини, нову радну годину започети недељу или две пре тог датума.

Околности у којима бруцоши и њихове старије колеге настављају образовни пут су специфичне, због пандемије корона вируса, односно идентичне онима од пре годину дана.

Одлука о моделу наставе који ће се примењивати на факултетима Универзитета у Крагујевцу биће донета наредних дана.

Највероватније је да ће то бити комбиновани модел, што значи да ће настава и вежбе, где год је могуће бити организовани на непосредан начин, а тамо где није, примењиваће се онлајн модел, путем одговарајућих видео-конференцијских платформи.

У зависности од актуелне епидемиолошке ситуације, модел организовања наставе може бити коригован.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *