Комисија за ВТО у Крагујевцу почиње са радом од 1. септембра

У удружењу “Шанса за родитељство” наводе да су, након њихове иницијативе и побољшања епидемиолошке ситуације у нашој земљи, поново наставиле са радом Комисије за вантелесну оплодњу.

Настављене су и комплетне процедуре за парове који се боре за потомство, а чије поступке финансира Републички фонд за здравствено осигурање.

У Крагујевцу, почетак рада Комисије за вантелесну оплодњу, планиран је за 1. септембар.

Велики број парова дуго ишчекује своју шансу за родитељство, а време може бити кључан фактор.

Одлагање утиче како на нека медицинска стања, тако и на психо-физичко здравље свих парова који се боре са проблемом неплодности.

Због епидемије вируса корона све процедуре су биле обустављене.

Удружење “Шанса за родитељство” упутило је званичан захтев свим релевантним институцијама за наставак рада комисија за вантелесну оплодњу.

Од 17. августа комисије на територији Србије, почеле су са радом, док ће комисија у Крагујевцу са радом почети 1. септембра.

У Удуржењу наглашавају да за поступак вантелесне оплодње постоје нова упутства и процедуре које садрже важна обавештења за парове, а које је издао Републички фонд за здравствено осигурање.

Иначе, велики број земаља, без обзира на епидемиолошку ситуацију изазвану Ковидом 19, наставио је са поступцима за биомедицински потпомогнуту оплодњу још у мају, уз обавезно поштовање свих превентиних мера заштите.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *