Композиције Војне Нешић у Луксембургу

Међународни Дан жена у Луксембургу биће обележен ауторским концертом српске композиторке и професора Оливере Војне Нешић у оквиру пројекта Les Concerts du Foyer europeen 7. марта 2023. године.

Композиције које ће доживети светску премијеру у Луксембургу извешће две младе уметнице: Љубица Јовановић (виолинисткиња) и Сања Донић (пијанисткиња) из Крагујевца. 

Част је припала нашој српској композиторки јер се њена биографија налази у 7 енциклопедија, а светске премијере је имала у: Лондону, Барију, Лос Анђелесу, Манхајму, Риму, Брну, Фербенксу, Бриселу, Београду.

Она је председница Удружења „Жене у музици“ – Србија које ове године обележава 20 година постојања и организовања међународног фестивала и такмичења „Донне ин мусица“ које је јединствено у свету, јер за обавезну композицију има дело жене композитора.

Такмичење у дисциплинама: соло инструмент, дуо, камерна музика, композиција, вокални ансамбли, је у протеклих 20 година окупило и наградило такмичаре узраста од 6 година, па навише.

Последњих година из дисциплине Композиција, јавили су се такмичари из: Кине, САД-а, Јордана, Европе.

Љубица Јовановић и Сања Донић ће 28. фебруара са почетком у 19 часова извести неке композиције проф. Нешић у сали Музичке школе „Славенски“ у Београду. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *