Комунална и путна инфраструктура највећи проблем у Илићеву

Неизграђена комунална и путна инфраструктура највећи је проблем житеља Илићева, оцењено је на свечаности поводом обележавања Благовести, крсне славе ове Месне заједнице.

Представници Савета грађана тврде да је неопходно урадити и реконструкцију водоводне линије, посебно на Кошутњачком брду, где су мештани урадили водовод у сопственој режији, тако да сада више плаћају растур, него потрошњу.

Додају и да ће посебна пажња бити посвећена санирању локалних улица и путева и наредном периоду.

Илићевски поток је, тврде у Савету грађана Месне заједнице Илићево, узрочник честих поплава, јер се вода излива и улази у домаћинства, што грађанима причињава огромну материјалну штету.

Поред неочишћених канала, неопходно је радити на изгардњи остале комуналне и путне инфраструктуре.

У сарадњи са локалном самоуправом урађена је прилазна рампа за особе са инвалидитетом, како би грађани могли да, без проблема, уђу у амбуланту и ту добију комплетну здравствену услугу.

У току су преговори са руководством Дома здравља да се у овом насељу при амбуланти отвори лабораторија, како би мештани Илићева у свом насељу имали додатну здравствену услугу.

Константно се, кажу, ради на крпљењу ударних рупа и уличној расвети.

Месна заједница Илићево има око пет хиљада мештана. Простире се на око 715 хекатара и једна је од већих месних заједница у Крагујевцу.

Обележавању крсне славе Благовести, поред чланова савета грађана, присуствовао је и велики број гостију.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *