Концерт „У славу хероја“ на ПМФ-у

Концерт „У славу хероја“, посвећен очувању сећања на победнике Другог светског рата, одржан је у организацији Удружења сународника и пријатеља Русије „Свет“ – Крагујевац и музичке школе „Др Милоје Милојевић“.

Солисти и хор представили су се публици у свечаној сали Природно математичког факултета.

У препуној сали Природно математичког факултета изведене су нумере чији је заједнички именитељ тај да су распростањене и подједнако познате у српском и руском народу.

На репертоару су биле неке од најпознатијих нумера „Катјуша“, „Тамна ноћ“ „Мајски валцер“, „Дан победе“, као и композиција „Шиндлерова листа“ Џорџа Вилијамса коју су извеле Марија Чворовић, солиста на виолини и Наталија Петровић пијаниста.

Удружење сународника и пријатеља Русије „Свет“-Крагујевац постоји дуги низ година и препознатљиво је по организацији разноврсних уметничких програма. Публика којој се обраћају чине и грађани Крагујевца као и руски држављани који годинама живе у Шумадији.

Тематски концерт „У славу хероја“ требало је да буде одржан почетком маја али је, због трагичних догађаја у Београду и Младеновцу, одложен за почетак јуна.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *