Концерт Владимира Благојевића

​Концертна сезона „Convivium Musicum 17/18“ наставља се наступом акордеонисте Владимира Благојевића, у среду, 25. октобра, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије са почетком у 20 часова.

Овај уметник је своје музичко образовање започео у родном Крагујевцу и усавршио га на Високој школи за уметност у Берну.

Добитник је многобројних награда на домаћим и интернационалним такмичењима. Извођачку каријеру дугу скоро две деценије успешно гради као солиста и члан камерних ансамбала, наступајући на реномираним концертним подијумима широм света.

Посебно место у његовом уметничком раду заузима промоција хармонике и савремене музике. Поред овога, бави се и педагошким радом као доцент на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу.

Након шест година од последњег солистичког наступа пред крагујевачком публиком, Владимир Благојевић ће се на предстојећем концерту представити композицијама С. К. Тикмајера, М. Ђорђевић, Д. Аџића, В. Трмчића, Д. Јовановић, М. Артера и И. Бркљачића. На концерту ћемо чути три светске премијере и дела која су компонована управо за овог изузетног извођача.

Концерт се одржава у организацији Удружења грађана “CONVIVIUM MUSICUM” и реализује уз помоћ Града Крагујевца и СОКОЈ-а, а улаз је Слободан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *