Концерти ученика Музичке школе и школе модерне музике „Октава“

Мајске свечаности у граду обележили су и млади крагујевачки музичари, који свирају различиту жанровску музику.

Ученици неколико музичких смерова школе „Др Милоје Милојевић“ у Народном музеју су одржали концерт.

У Дому омладине, љубитељи доброг модерног звука, уживали су у трочасовном програму, који су припремили дечаци и девојчице из школе „Октава“.

Првобитни план да ученици Музичке школе „Др Милоје Милојевић“ одрже концерт на платоу хотела Зеленгора, изменила је временска прогноза са најављеном кишом у Крагујевцу.

Изузетан програм, са репертоаром најпознатијих хитова класичне музике, ученици различитих смерова музичке школе одржали су у Народном музеју.

Ова школа има дугу традицију, која траје седамдесет година, а бројне генерације препознатљиве су на светској музичкој сцени.

То потврђују награде и признања које су у Крагујевац донели са различитих такмичења и фестивала.

Дугу традицију постојања има и школа модерне музике „Октава“, која је основана пре 29 година.

Сваког Ђурђевдана, деца и млади из ове школе, поводом Дана града, организују концерт у Дому омладине, а ове године припремили су трочасовни програм.

Крагујевац је препознатљив по младим музичким талентима, који су и ове године, показали своје музичко умеће, на велико задовољство суграђана, али и бројних делегација, међу којима је било странаца и гостију из региона, који су и овог Ђурђевдана гостовали у нашем граду.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.