Конфузија и нејасна правила да ли раде тржно пословни центри

Од увођења рестриктивнијих мера, односно одлуке Кризног штаба са прошле седнице да угоститељи и тржни центри у Србији остају затворени настала је конфузија како да се поставе центри у којима преовладава коришћење пословног простора и делатности попут кројача, фризера којима је држава дозволила рад.

Један од објеката у коме је настала потпуна забуна ко треба или не треба да ради, је познати Раднички, у коме се налазе државни органи: нотари, геометри, књиговодствене агенције, база таксија, паркинг сервис, телевизија.

Управник стамбене јединице како је у регистру заведен Раднички каже да је бесмислено затварање овог објекта јер државни органи морају да раде, али и да мали бутици ни пре короне нису имали значајну посећеност и да су неправедно затворени.

Затворен главни улаз Тржно-пословног центра Раднички и то већ седмицама указује на поштовање мере, али реалност је потпуно збунила и грађане и кориснике простора у овом објекту у строгом центру града.

Јутрос су странаке поједини адвокати и агенти примали на улици.

Управник објекта који је иначе заведен у Регистру стамбених заједница каже да је ситуација у којој су се нашли и власници пословног простора односно локала и странке потпуно збуњујућа.

Према речима већине адвоката уколико би се изрицале казне запосленима при делатностима којима је држава дозволила да раде, оне би све одмах пале на суду.

Уз то, Кризни штаб је очигледно изоставио ситуацију да нису сви тржни центри само трговачки.

Са друге стране мера подразумева да је важно да се не окупљају људи у већем броју, а не да се затвара центар.

Ни та ситуација није реална, јер од свих пословних делатности у Радничком код нотара је највећи промет људи током дана.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *