Конкурс „Корака“ за избор дела у области издаваштва на Савиндан

Јавни конкурс за избор дела у области издаваштва Установе културе „Кораци“ у 2023. години биће расписан у петак, 27. јануара.

Конкурс ће бити отворен до 28. фебруара, а расписује се ради финансирања, односно суфинансирања дела из области издаваштва.

Пету годину заредом традиционално и симболично на Савиндан, „Кораци“ објављују конкурс за избор дела у области издаваштва.

Један од чланова овогодишње комисије за избор дела, писац, редовни професор Филолошког факултета у Скопљу и дописни члану МАНУ, проф. др Венко Андоновски наглашава да Крагујевац има изузетно талентоване писце и да очекује квалитетне рукописе.

Поред Андоновског, комисију чине и професори књижевности др Владимир Б. Перић и др Татјана Јовановић.

На овај начин град Крагујевац промовише, не само ауторе, већ и своју културну сцену на културној мапи Србије и шире.

У Установи културе „Кораци“ очекују једну активну и квалитетну издавачку годину, чија ће се издања наћи пред многобројном читалачком публиком, чиме ће ова Установа заузети право место у издавачкој делатности.

Детаљније информације о Јавном конкурсу за избор дела у области издаваштва могу се наћи на сајту Установе културе „Кораци“.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *