Конкурс за будуће ватрогасце до 6. априла

Министарство унутрашњих послова Републике Србије расписало је конкурс за пријем 300 полазника на oсновну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица.

За подручје Крагујевца предвиђено је 15 полазника.

Од почетка године због учесталих пожара повећан је број интервенција Ватрогасно–спасилачке бригаде у Крагујевцу.

У грађевинским објектима до пожара је долазило најчешће због квара у електричној инсталацији или електричним уређајима, као и због нехата корисника стамбеног простора.

Протеклих 10 дана највише интервенција је било на сеоском подручју, на отвореном простору због ватре која је захватала ниску траву, суво растиње и листопадне шуме.

Како би се повећао број ватрогасно-спасилачких екипа и тиме повећала безбедност грађана, Министарство унутрашњих послова расписало је конкурс за пријем 15 полазника са територије Крагујевца на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица.

Након пријаве сви кадидати пролазе специјалистички лекарски преглед, проверу физичке спремности и психолошку проверу.

Селекциона процедура траје од један до три дана. У зависности од остварених резултата најбољи кандидати ће бити позвани на обуку.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *