Конкурс за пројекте у култури до 8. новембра

Град Крагујевац и Градска управа за ванпривредне делатности расписали су јавни конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката програма и манифестација у култури из буџета Града Крагујевца за 2018. годину.

Своје предлоге заинтересовани могу послати препорученом поштом на адресу Трг слободе бр. 3 са назнаком „За комисију за избор пројеката, програма и манифестација у области културе који се финансирају из буџета Града Крагујевца“ или предати на Пријемном шалтеру Градске управе до 8. новембра 2017 године.

Право учешћа на конкурсу имају установе културе, појединци, уметничка и друга удружења регистрована за обављање делатности културе чије је седиште на територији Града Крагујевца.

Јавни конкурс расписан је за област књижевности, музике, филмске и позоришне уметности, визуелне, ликовне, примењене и многих других видова културе.

Буџет који је предвиђен за финансирање манифестација и програма, који ће бити реализовани током 2018 године, највећи је од свих новчаних средстава намењених за пројекте у култури на територији Србије.

Из градске касе за ову намену издвојено је 30 милиона динара што је највећи износ којим се финансирају пројекти кулутуре у последње две деценије.

Јавним конкурсом обухваћени су и програми којима ће у 2018 години обележити значајни јубилеји града Крагујевца, 200 година од проглашења Крагујевца првом престоницом модерне Србије, 140 година од добијања српске независности, и 100 година од завршетка Првог светског рата и ослобођења Крагујевца.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *