Kонсултанти и сертификовани тренери као подршка крагујевачким угоститељима

У циљу повећања нивоа услуга угоститеља, у Крагујевцу ће, сертификовани тренери обучавати конобаре 21 угоститељског објекта, а уз помоћ консултаната омогућено је и стицање Хасап стандарда, за оне који испуне одређене стандарде.

Директна помоћ локалним угоститељима омогућена је у оквиру пројекта „Подршка угоститељском сектору са територије града Крагујевца у ублажавању последица пандемије ковида – 19“.

Стручна обука и увођење стандарда трајаће 9 месеци, а требало би да обезбеде одрживост пословања, јачање конкурентности и прилагођавање новим тржишним околностима.

Пројекат „Подршка угоститељском сектору са територије града Крагујевца у ублажавању последица пандемије ковида – 19“ реализоваће Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља, уз партнерство Града Крагујевца.

Од почетка пандемије изазване корона вирусом, угоститељство је један од најугроженијих сектора.

Овај пројекат се финансира у оквиру Програма Европске уније за локални развој – ЕУ ПРО ПЛУС, који спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге, у партнерству са Министарством за европске интеграције.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *