Контрола угоститеља и мерење буке

После контроле угоститељских објеката и ноћних клубова који су спровели Инспекторат за заштиту животне средине, Комунални инспекторат уз асистенцију Комуналне полиције и сарадњу са Институтом за јавно здравље Крагујевац, један локал је затворен, поднет је већи број прекршајних пријава, а извршена је контрола великог броја лица.

Контролу угоститељских објеката и ноћних клубова у улици Краља Петра Првог Крађорђевића и пешачкој зони у улици Лоле Рибара надлежни су обавили због уочених неправилности у раду.

У наредном периоду контроле угоститељских објеката на подручју Крагујевца биће појачане.

У ужем градском језгру спроведено је контролно мерење буке у оквиру првог од низа планираних координираних ванредних инспекцијских надзора, у циљу заштите грађана од буке и одржавања комуналног реда, реагујући на повећан број притужби грађана везаних за ову област.

Градска управа за комуналне и инспекцијске послове у сарадњи са припадницима Одељења за сузбијање општег и привредног криминала Полицијске управе Крагујевац спровела је и контролу продаје акцизних производа.

У летњем периоду, а посебно викендима чешћи су прекршаји везани за ову област.

Градске инспекције планирају појачан надзор, нарочито у густо насељеним зонама ужег градског језгра, у циљу поштовања прописа, заштите животне средине, комуналног реда и јавног интереса.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *