Корак ка бесплатном и квалитетном образовању

Трибина “Корак ка бесплатном и квалитетном образовању“ на којој је говорио Александар Кавчић, председник Фондације „Алек Кавчић“, одржана је у просторијама Месне заједнице “Сушица“.

Јавну трибину организовала је Национална иницијатива за образовање Крагујевац.

Иницвијатива за увођење бесплатних уџбеника, тачније вишеструко јефтинијих од оних који су сада доступни, заинтересовала је и родитеље крагујевачких ученика.

Учесници трибине могли су да се увере да се уџбеници могу користити бесплатно на интернет страници Фондације, а да их могу добити и на адресу школе по вишеструко нижој цени од актуелних и то у квалитетном штампаном издању.

Фондација “Алек Кавчић“ постоји у Америци, где Александар ради као професор, али и у Србији.

Припрему уџбеника финансира сам уз помоћ донатора и спонзора. Циљ му је, како каже, да се у Србију врати квалитетно образовање какво је било.

Једна од крагујевачких основних школа која већ годину дана користи књиге ове фондације јесте школа “Прота Стеван Поповић“ у Чумићу.

На најразличитија питања родитеља и просветних радника, поред председника Фондације, одговарали су и уредници уџбеника.

Они су објаснили да је за сада реч о уџбеницима за основну школу, али још увек не свим.

Очекује се да се сви учеџеници за основце припреме у наредне две године, након чега ће се радити књиге за средњу школу и то из општих, односно основних предмета.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *