Корак ка решавању проблема незапослености жена у Крагујевцу

Подаци до којих се дошло у оквиру израде Локалног акционог плана за родну равноправност града Крагујевца показују да је претходне године евидентирано нешто више од 2.000 дугорочно незапослених жена, док је незапослених мушкараца било око 900.

У циљу промоције Локалног акционог плана за родну равноправност објављен је Информатор, који садржи информације о свим програмима подршке незапосленим женама старијим од 45 година, а које у сарадњи са бројним партнерима спроводи локална самоуправа.

Информатор има за циљ да транспаретно и на једном месту незапосленим женама пружи информације о свим програмима који су осмишљени у циљу подстицања запошљавања теже запошљивих категорија, у које спадају и жене старије од 45 година.

Дигитални сектор, ИТ, економија и пољопривреда издвајају се као проблематичне области којима се треба посветити.

Обједињене мере активне политике запошљавања заједно спроводе локална самоуправа, Национална служба за запошљавање, Регионална привредна комора, Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља, као и образовне институције и цивилни сектор, уз значајну помоћ ресорног министарства и Канцеларије повереника за заштиту равноправности.

Издавање Информатора само је један од корака ка решавању проблема незапослености жена у Крагујевцу.

До краја године пажња ће бити усмерена на подршку женама жртвама насиља.

Уз помоћ заинтересованих привредника и јавних предузећа, женама које су претрпеле злостављање у породици биће отворен пут ка запослењу и осамостаљивању.

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *