Корона вирус није утицао на тржиште некретнина у Крагујевцу

Након ванредног стања због епидемије корона вируса, цене станова, према речима власника акенција некретнина у Крагујевцу, нису пале, нити је због Ковида 19 пао промет непокретности.

Крајем марта и у априлу дошло је до застоја у купопродаји, али се локално тржиште некретнина брзо опоравило.

Због потпуне забране кретања и ванредног стања које је било на снази, током марта и априла привремено је опао број трансакција стамбених јединица, али је од маја продаја станова наставила да расте.

У крагујевачким агенцијама за некретнине тврде да је продаја у прошлом месецу на мањем нивоу у односу на претходну годину, али да се проценат куповине станова враћа на стари ниво.

Тражња за некретнинама у Крагујевцу је стабилна, а цене су на истом нивоу као пре појаве вируса Ковид 19.

Цене нису спуштане, што се показало као добра процена, јер тражња постоји.

У крагујевачким агенцијама за куповину и продају некретнина додају и да је, због новонасталих околности и појаве епидемије корона вируса, порасла потражња за кућама, плацевима и викендицама, што су, наводе, нови позитивни сигнали за локално трижиште некретнина.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *