Корона вирус ушао у Геронтолошки центар Крагујевац

У Геронтолошком центру у Крагујевцу забележени су случајеви оболелих од корона вируса.

На основу резултата узорака Института за јавно здравље, 10 корисника је позитивно на Ковид 19, а четири запослена су у изолацији.

И поред мера заштите коју спроводе запослени у Геронтолошком центру користећи заштиту опрему, Ковид 19 је ушао у павиљон где су тешко покретни, непокретни и дементни корисници.

Противепидемијске мере у овој установи социјалне заштите су подигнуте на највиши ниво.

Институт за јавно здравље Крагујевац даће пуну подршку Цeнтру за старе у дезинфекцији објекта, као и за мере додатне превенције.

Геронтолошки центар у Крагујевцу имаће и стручну подршку Клиничког центра Крагујевац.

Како би крагујевачки Геронтолошки центар наставио са уобичајеним радом, Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања биће упућен допис, у коме би се тражила сагласност да ова установа социјалне заштите може да ангажује нове запослене, кроз повремене послове или прерасподелу кадрова из других установа.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *