„Корпа доброте“ – Црвеног крста

У недељи Црвеног крста, волонтери крагујевачког огранка, организовали су у Тржном центру „Делта парк“ акцију под називом „Корпа доброте“.

Прехрамбене намирнице и средства за хигијену, која су донирали наши суграђани, биће достављени угроженим категоријама становништва о којима брине Црвени крст.

Бројне породице током викенда пазаре у великим тржним центрима, а неке од њих издвојиле су део купљених прехрамбених намирница које ће бити прослеђене најсиромашнијим Крагујевчанима.

Такозвану „корпу доброте“, најчешће чине уље, брашно, шећер и тестенине, а у њој се такође налаз и средства за личну и кућну хигијену.

Осим намирница, суграђани су донирали и новац, који су убацивали у провидне пластичне кутије са знаком Црвеног крста.

Волонтери Црвеног крста током недеље у којој се обележава годишњица ове хуманитарне организације, реализују низ активности како би помогли сиромашним породицама, деци, старим и болесним људима.

„Корпа доброте“ је акција коју традиционално организују у сарадњи са трговинским центрима.

Црвени крст ће и током наредне недеље организовати бројне акције, у којима ће учествовати волонтери ове хуманитарне организације.

Прехрамбени производни, средства за хигијену и скромни новчани прилози за пролазнике и донаторе не представљају велико издвајање, али значе много онима који ће ту помоћ добити.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *