Кошаркашке наде “Зекаса” из Раче на Руднику ископале злато

Експедиција од 30 играча млађих категорија “Зекаса ’75” из Раче боравила је седам дана на кошаркашком кампу у организацији овог клуба.

Први циљ је био техничко-тактичка обука, али је боравак у градићу на највишој шумадијској планини допринео свеукупном, не само кошаркашком развоју, него и социјализацији, правилном усмерењу личности, али и упознавању са знаменитостима наше земље и на крају рекреативном одмору кроз разне забавне и едукативне активности.

Са младим кошаркашима, међу којима је било највише мини-баскеташа и пионира, али и понеки кадет, радили су тренери Предраг Парезановић, Милош Обрадовић, Милош Николић и Коста Златковић, а бригу о здравственом стању водила је медицинска сестра Невена Ћоралић.

У исто време на Руднику су боравили и млади кошаркаши “Пантера” из Врања, OKK Београда, Интеркоша и Ускока из Београда, тако да су неколико екипа, састављених од играча различитог узраста, имале прилику да прикажу достигнути ниво кошаркашке обуке.

Изузетно смо задовољни квалитетом игре и резултатима, иако су то биле тренинг утакмице, на којима се нису бројали поени, каже Милош Обрадовић, ветеран Кошаркашког клуба “Зекас ’75” и један од главних организатора овог кампа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *