Ковачевић: Појединци изневерили основну идеју КГ приче, не прелазимо у СДП

Поводом навода да покрет Крагујевачка прича колекитвно приступа СДП-у Расима Љајића, огласио се Борис Ковачевић члан КГ приче који се не слаже са тим спајањем.

У питању је индивидуални чин пар појединаца који су изашли из наше грађанске иницијативе, и који су изневерили основну идеју на којој формирана „Крагујевачка прича“.

Није први пут да се дешава да појединци постану прелетачи и одустану од грађанског концепта што није наш проблем, али јесте када се у јавности лажно представи да је „Крагујевачка прича” остварила било какву сарадњу са СДП-ом.

Изненађени смо да је СДП, као озбиљна политичка странка, објавила да је потписала споразум са појединцима из „Крагујевачке прича” без провере да ли они заступају цео покрет.

Захтевамо објашњење лидера СДП-а да ли су они у овом случају били доведени у заблуду, наводи у саопштењу Борис Ковачевић, носилац листе „Крагујевачка прича“ и Толеранција.

Пошто смо гласове на изборима освојили као грађански, нестраначки покрет, не желимо да обмањујемо грађане који са нам дали поверење и да тај мали, стечени почетни капитал уносимо у било коју партијску организацију.

Све наше активности усмерене су ка развоју Крагујевца и Шумадије, а не развоју било чије страначке инфраструктуре.

„Крагујевачка прича“ наставља да делује самостално и шири свој покрет на целу Шумадију, рекао је Ковачевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.