Крагујевац био домаћин квалификационог плесног турнира

Крагујевац је трећи пут био домаћин-учесник квалификационог рејтинг турнира Плесног савеза Србије у латино и стандардним плесовима.

На овом такмичењу учествовало је 17 плесних клубова из Србије, чији су плесачи имали прилику да прикупе бодове за учествовање на државним и светским првенствима у плесу.

Квалификацоиони рејтинг турнир Плесног савеза Србије је такмичење где сви плесачи из Србије, који су регистровани као спортисти у Спортском савезу, плешу са истим циљем – да освоје што већи број бодова и обезбеде услов за одлазак на међународна и светска првенства у плесу.

У такмичењу учествују све категорије плесача, од пионира до сениора, у свим плесним дисциплинама. За такмичење у Крагујевцу пријавило се 17 плесних клубова из Србије.

Сви плесачи који су учествовали на квалификационом рејтинг турниру у Крагујевцу били су подвргнути медицинском испитивању и прошли су веома озбиљне тренажне процесе пре изласка на подијум.

Такмичење KGDanceExplosion одржано је трећи пут у Крагујевцу, а организатори су локални плесни клубови Фиеста и Долс.

Крагујевачки плесачи припремају се за велики број такмичења у наредном периоду, као и за учешће на европском првенству у модерним плесовима у априлу 2023. године које ће бити оджано у Шведској.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *