Крагујевац богатији за 120 садница јавора и јасена

Уз финансијску подршку Министарства заштите животне средине, на територији града Крагујевца је посађено 120 садница јавора и јасена.

Циљ ове, али и других еколошких активности које спроводи локална самоуправа је стварање здравијег животног окружења у урбаној средини.

Град Крагујевац тежи статусу зеленог града. У складу са тим, локална самоуправа спроводи низ активности у области заштите животне средине, а последња је реализована уз подршку ресорног министарства, које је за те намене обезбедило око 800.000 динара.

У оквиру јесење садње која је почела у новембру, на терторији града биће посађено око 700 садница које је обезбедило Јавно комунално предузеће Шумадија Крагујевац.

Надлежни подсећају да је у току израда Програма заштите животне средине за наредних десет година и позивају суграђане да учествују у креирању овог документа.

Своје примедбе, предлоге и сугестије заинтересовани могу да доставе на мејл ekologija@kg.org.rs.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *