Крагујевац добија јавну гаражу са 320 места

Јавна гаража са 320 паркинг места биће изграђена на локацији између зграде Градске управе и робне куће.

Овај велики инвестициони пројекат, вредан више од 4,5 милиона евра, биће финансиран кроз модел јавно-приватног партнерства са елементима концесије.

Изградња јавне гараже је део пројекта реконструкције централне градске зоне који, између осталог, предвиђа и радове на уређењу Трга слободе.

Након детаљне анализе четири потенцијалне локације, а узимајући у обзир урбанистички, саобраћајни и економски аспект, закључено је да је за изградњу јавне гараже за сада најбоља локација између зграде Градске управе и робне куће.

Објектом, који ће бити у власништву града Крагујевца, управљаће приватни партнер, уз обавезу да у складу са уговором граду или Јавном комуналном предузећу Шумадија плаћа концесиону накнаду.

Идеја о изградњи јавне гараже у централном градском језгру, која како је речено за скупштинском говорницом није реализована из објективних разлога, родила се пре десетак година услед потребе за већим бројем паркинг места у центру града.

Изградња јавне гараже је део пројекта реконструкције централне градске зоне који, поред обнове фасада и радова на Тргу војводе Радомира Путника, предвиђа и уређење Трга слободе.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.