Крагујевац добија првих 40 километара канализационе мреже

Крагујевац је један од 16 градова и општина чији су представници данас у Београду потписали анекс уговора за почетак пројекта изградње канализационе инфраструктуре у оквиру пројекта „Чиста Србија“.

Анексе вредне 336 милиона евра у Палати Србија потписали су представници локалних самоуправа, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и кинеске компаније ЦРБЦ, која је инвеститор.

Анексом је у Крагујевцу утврђена изградња првих 40 од предвиђених више од 350 километара.

На укупно 16 локација у 14 општина и градова у Србији биће изграђено 26 постројења за пречишћавање отпадних вода и 700 километара потпуно нове канализационе мреже.

Рок за завршетак пројекта „Чиста Србија“ је пет година, локалне самоуправе имају 36 месеци да радове приведу крају.

Пројектом „Чиста Србија“ обухваћен је и град Крагујевац.

Према речима Томислава Момировића, министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, циљ је да све локалне самоуправе у Србији добију комуналну инфраструктуру по највишим евроспким стандардима.

Поред Крагујевца, међу првих 16 локација на којима ће почети радови на изградњи комуналне инфраструктуре су Кнић, Лајковац, Мионица, Врање и Нови Бечеј.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *