Крагујевац добио потпуно дигитализоване, решене и уведене у систем 24 градске раскрснице

На четири раскрснице у Лепеничком булевару, последњих десетак  дана настајали су спорадично проблеми у одвијању саобраћаја и за возаче и пешаке, јер су у току били радови на замени дотрајале и неисправне светлосне саобраћајне сигнализације.

Екипе Јавног комуналног предузећа Шумадија обавиле су посао замене и једна страна булевара, односно раскрсница улица Краља Петра Првог Лепеничког булевара и раскрсница улица Јована Ристића и Драгослава Срејовића сада раде нормално.

Додатни проблем настао је данас и на најпрометнијем магистралном правцу, на раскрсници код Медицинске школе, јер се отклањао велики квар на инсталацијама. 

Четири раскрснице код Каменог моста, у Лепеничком булевару данима су биле у одређеним тренуцима проблем за кретање и возачима и пешацима.

Најстреснији тренутак настајао је када из свих праваца у раскрсницу уђу возила и сви желе да прођу, а заправо сви аутомобили стоје.

У таквој ситуацији пешаци су морали да буду сабране концентрације.

Екипе Јавног комуналног предузећа Шумадија сада раде на постављању семафора на раскрсницама Париских комуна и Драгослава Срејовића и Лепеничког булевара и Ђиниђићеве улице.

Заменом дотрајале и неисправне светлосне саобраћајне сигнализације у Лепеничком булевару, Крагујевац је сада добио потпуно дигитализоване, решене и уведене у систем 24 градске раскрснице.

Заправо, ово су биле последње у низу неопходних замена.

За тај посао Јавно комунално предузеће Шумадија определило је 6 милиона динара.  

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

2 thoughts on “Крагујевац добио потпуно дигитализоване, решене и уведене у систем 24 градске раскрснице”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *