Крагујевац добио први парк за псе

Крагујевац је, на предлог грађана, добио први парк за псе.

Ограђен и наменски опремљен простор за љубимце налази се иза зграде Градске управе, а у плану је формирање још два оваква парка на територији града.

Парк за псе, иза зграде Градске управе, први је парк те врсте у Крагујевцу.

Заузима површину од једног ара, опремљен је адекватним справама, а поседује и клупе на којима власници паса могу да проводе време док се њихови љубимци играју и истражују овај простор.

Пет-паркову су замишљени и као социјалне оазе, јер ће власници паса у њима моћи да се друже и размењују искуства.

Њихова је обавеза и да поштују правила понашања која, између осталог, предвиђају увођење у парк само вакцинисаних паса, коришћење брњице за опасне љубимце и надгледање и праћење понашања паса.

Како је овом приликом најављено, ово неће бити једини пет-парк у Крагујевцу.

Трећи по реду, мини пет-парк, биће формиран у центру града, чиме ће бити заокружена реализација идеје која је потекла од грађана, чије су потребе наишле на разумевање надлежних у Градској управи.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *