Крагујевац добио ресор у Градском већу за информационе технологије

Крагујевац добио ресор у Градском већу за информационе и комуникационе технологије, електронску управу и „паметан град“

Избором нестраначке личности Данила Савића, који је тајним гласањем одборничком већином на данашњој седници Скупштине града изабран за члана Градског већа, Крагујевац је и званично постао један од ретких градова који формира ресор у Градском већу за информационе и комуникационе технологије, електронску управу и систем „паметних градова“.

Реч је о скупу решења којима се олакшава комуникација грађана са Градском управом и на бржи, лакши и ефикаснији начин унапређује и модернизује начин функционисања виталних градских служби кроз систем „паметних градова“.

Сервисима се управља јавним превозом, тако да ће грађани моћи преко својих апликација да прате ред вожње, затим да апликацијама позову такси, а сервиси су планирани и за јавну расвету, праћење нивоа буке, преоптерећености контејнера или ниво буке и безбедности кроз сервис видео надзора за који је град већ конкурисао.

Формирањем новог ресора до краја године, како је изјавио нови члан Градског већа Данило Савић, радиће се најпре на постављању инфраструктуре за информационе сервисе, а потом и имплементирати сервиси паметног такси и јавног превоза и видео надзора.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић.

One thought on “Крагујевац добио ресор у Градском већу за информационе технологије”

  1. “Blago” Kragujevcu. Smestiše ga u Gradsko veće.
    Pomoć prijatelja:
    Gradsko veće Kragujevca dobilo novog većnika zaduženog za e-upravu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *