Крагујевац домаћин вршњачке едукативне радионице

Повереник за заштиту равноправности и Популациони фонд УН у Србији настављају кампању “Твоје тело је твоје. И на нету и у стварном свету“ по градовима у Србији.

У Крагујевцу је организована радионица за средњошколце на тему “Заштита од дискриминације и различитих облика насиља“.

У склопу кампање организују се радионице за средњошколце широм Србије, на тему “Заштита од дискриминације и различитих облика насиља“.

Шест градова, односно општина биће домаћини вршњачких едукативних радионица, а како је Крагујевац носилац Логоа равноправности у оквиру пројекта Општина/Град једнаких могућности, прва радионица је одржана у центру Шумадије.

Радионице држе чланови Панела младих повереника за заштиту равноправности који на најбољи начин актуелне теме представаљју вршњацима.

Након Крагујевца, радионице ће у току маја бити одржане у Бујановцу и Врању, а потом се са њиховом реализацијом наставља у септембру у још три града.

У времену у коме живимо технологија и интернет, иако имају бројне предности, доносе и могућности за злоупотребу.

Циљ кампање је подизање свести о родно заснованом насиљу почињеном посредством технологије и његовим последицама.

Кампања која је у Србији почела у новембру прошле године, ће се у 2023. бавити активним укључивањем младих у шест јединица локалне самоуправе у да препознају ове феномене и шире знање о начинима превенције и заштите.

На овај начин, млади ће се упознати са различитим облицима насиља, али и темом дискриминације.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *