Крагујевац: Дупло већи аграрни буџет, у току конкурс за субвенције

Аграрни буџет града Крагујевца ове године дупло је већи од прошлогодишњег и износи 50 милиона динара.

Новац је, углавном, намењен за субвенције и подстицаје пољопривредним домаћинствима.

Највеће инересовање влада за набавку опреме, односно пољопривредне механизације, али и минералног ђубрива.

Меру финансијске подршке развоју пољопривреде и аграру, Одељење за пољопривреду реализује кроз 10 подстицајних програма.

Традиционално, највеће интересовање пољопривредника влада за набавку нових трактора и прикључне механизације, за шта је издвојено 15 милиона динара.

Велико интересовање влада и за набавку сточне хране, минералног ђубрива и осигурање усева.

Јавни позиви за куповину вештачког ђубрива, набавку нове опреме за пчеларство и набавку вишегодишњих засада воћа и винове лозе су завршени, док за преосталих седам програма пољопривредници могу да конкуришу до 1. новембра.

Од ове године уведен је и нови програм који подразумева набавку приплодних грла за шта је опредељено шест милиона динара.

За све информације заинтересовани пољопривредници могу се обратити Одељењу за пољопривреду које се налази у Градској управи.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *