Крагујевац и Италија на путу јачања и проширења сарадње

Јачање постојећих веза између Крагујевца и Италије и развијање сарадње у новим областима, биле су теме састанка градоначелника Николе Дашића и његових сарадника са Луком Горијем, италијанским амбасадором у Србији.

Најављена је и конференција посвећена високим техонологијама која ће бити одржана у Крагујевцу наредне године.

Град Крагујевац је једна од важнијих тачака на путу економске сарадње Италије и Србије. У Крагујевцу послује око 50 италијанских компанија, а резултати сарадње, којима су обе стране задовољне, видљиви су на свим пољима, закључак је састанка градоначелника Николе Дашића и Луке Горија, италијанског амбасадора у Србији.

Разговарало се и о развоју сарадње у новим областима, попут високих технологија.

Сарадња Крагујевца и Италије, чији су носиоци били Ивеко и Фијат, временом је проширена на знатно већи број пословних партнера повезаних у различитим областима.

Статус индустријског и универзитетског центра наметнуо је Крагујевац италијанским инвеститорима као пожељну дестинацију за развој бизниса.

Италијански град Карара и Крагујевац негују пријатељске односе од 1975, док је 2004, након трогодишње успешне сарадње, потписана Повеља о братимљењу са Ређо Емилијом. Јачање тих односа такође је један од приоритета.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *