Крагујевац и Кијов биће “повезани” новим игралиштима

Захваљујући Канцеларији Јужноморавске регије Чешке Републике, у Крагујевцу је у последњих 15 година реализован низ значајних пројеката у свим областима.

Деценија и по успешне сарадње биће обележена изградњом два идентична мултифункционална игралишта у Крагујевцу и чешком Кијову, у коме је недавно боравила делегација нашег града.

Делегација града Крагујевца боравила је у Кијову, где је присутвовала обележавању Дана Републике, односно 100. годишњице од проглашења незавиности Републике Чехословачке.

Крагујевчани су за Чехе увек добродошли, а пријатељске везе ојачане су у последњих 15 година, кроз активности Канцеларије Јужноморавске регије у Крагујевцу.

Деценија и по успешне сарадње биће обележена изградњом два идентична мулитифункционална игралишта у Крагујевцу и Кијову.

Чланови крагујевачке делегације посетили су и камп у коме о трошку Градске организације Црвеног крста борави 40 малишана из социјално угрожених породица.

Делегацију Крагујевца, осим Николе Урошевића, помоћника градоначелника за унапређење у развој спорта, чинили су Ивица Момчиловић, заменик градоначелника и Мирослав Петрашиновић, председник Скупштине града.

Боравак представника града Крагујевца у Кијову искоришћен је за уручење признања онима који су учествовали у оснивању и развоју сарадње ова два града – крагујевачком кошаркашу Владимиру Пауновићу и представницима Градске организације Црвеног крста.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *