Крагујевац и Мостар настављају традиционалну спортску сарадњу

Поводом Дана града, Крагујевац је посетила делегација пријатељског града Мостара.

Генералног секретара Спортског савеза града Мостара Мирајну Бошњак и Џенана Шута, вишег спортског менаџера Савеза, у Градској управи примили су Предраг Стевовић, члан Градског већа за спорт и Борко Маринковић, председник Спортског савеза града Крагујевца.

Крагујевац са Мостаром има дугогодишњу сарадњу у области спорта.

Узајамне посете имају за циљ размену искустава ради подизања спорта на виши ниво, нарочито код младих.

Жеља Крагујевца је да настави и очува традицију учествовања на пливачком митингу и међународном такмичењу Скокови са Старог моста у Мостару, али и у другим спортским активностима.

Сарадња два града почела је 2004. године, а од пре нешто више од десет година у области спорта је проширена разменом младих.

То је створило пријатељства међу бројним мостарским и крагујевачким породицама.

Када је реч о екипним спортовима, град Мостар има тимове у кошарци, рукомету, фудбалу и пливању и под њиховим окриљем налази се око 10 хиљада младих спортиста.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.