Крагујевац – место капиталних инвестиција

Станови за припаднике снага безбедности у две ламеле биће ускоро усељиви, планирана је санација депоније у Јовановцу, као и замена котлова у Енергетици.

Од капиталних инвестција радиће се Северна обилазница, нова канализациона мрежа у дужини од 260 километара, планирана је изградња новог система за пречишћавање отпадних вода у Цветојевцу, а предвиђена је и изградња нове железничке пруге на потезу Собовица-Цветојевац, каже Александар Милошевић, помоћник градоначелника за реализацију капиталних пројеката и сарадњу са Владом Републике Србије.

Крагујевац се интензивно шири на рубним деловима града, а радови на изградњи новог насеља на Денином брду напредују по плану.

Град Крагујевац улази у завршну фазу радова на уређењу инфраструктуре и техничке инсталације у две од укупно девет ламела, где ће се вро брзо уселити припадници снага безбедности.

За ове намене из градске касе издвојено је 560 милиона динара.

Градски челници обећавају да ће Крагујевац убудуће бити еколошки град, јер је планирана замена котлова у Енергетици.

Радиће се на изградњи канализационе мреже у дужини од 260 километара, ако и на санацији депоније у Јовановцу.

Једна од капиталних инвестиција је изградња Северне обилазнице.

Изградња железничке пруге предвиђена је на потезу Цветојевац- Собовица, у дужини од око 11 километара, као и нове тест пруге од 1,4 километра којом би се кретала нова шинска возила која се производе у Сименсу.  

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

      

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *