Крагујевац: Низ капиталних инвестиција у наредном периоду

Грађани Крагујевца живеће у модерном граду, a животни стандард биће подигнут на виши ниво, најавила је председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и нагласила да се из државног буџета издвајају огромна матерјална средства за реализацију капиталних пројеката у центру Шумадије.

Изградња Палате правде, комплетна реконструкција водоводне и канализационе мреже, северна обилазница, реконструкција Клиничког центра само су неке од капиталних инвестиција у Крагујевцу.

Градоначелник Никола Дашић је на отварању Државног дата центра представио значајне пројекте чија се реализација планира или је већ у току.

Већ на пролеће очекује нас отварање Палате правде чија је изградња у завршној фази.

Ново модерно насеље на Денином брду и неколико стамбених ламела у којима ће становати припадници снага безбедности интезивно се гради.

Изградња Центара изврсности биће завршена у 2021, а у плану је и Научно-тенолошки парк, кроз јавно-приватно партнерство, који ће бити пети у Србији.

Крагујевчани ће добити најмодернију водоводну и канализациону мрежу, Центар за пречишћавање отпадних вода и регионалну депонију, а планирана је и реконструкција Клиничког центра у 2021. години, истакла је председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и нагласила да ће грађани Крагујевца убудуће живети у модерној и еколошки чистијој средини, као и да ће се повећање стандарда грађана осетити веома брзо.

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић напоменуо је да је недавно отворена прва модерна еколошка гаража која има преко 200 места.

Та капитална инвестиција на коју се дуго чекало је реализована, а у наредном периоду локална самоуправа ће, како је објасно, уз велику подршку Владе Републике Србије променити живот људи у граду на Лепеници.

Крагујевац је постао примамљив град за инвеститоре и велике компаније.

Број незапослених опада, а комунална инфраструктура се константно унапређује.

Отварање Државног дата центра још једном је потврдило да је Крагујевац регионални центар.

Први вагони и шинска возила у иностранство су отишли из Крагујевца , нагласила је премијерка Брнабић која је навела да ће Крагујевац у наредном периоду са завршетком бројних капиталних инвестиција бити једно од најбољих места за живот у Србији и региону.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

2 thoughts on “Крагујевац: Низ капиталних инвестиција у наредном периоду”

  1. Naselje iza ELVODA desna strana da se polomi o i da se poda imo kad je Kisa. DJUBRAK da se ugusimo. Nemamo nista najgore naselje. Jedina je opcija da tuzimoStrazburu dok smo jos u ZIVOTU. Dasic treba to da resi ulice i nama. Ulica OLGE MILIVOJEVIC

  2. Pre nego što krenete u Strazbur nemojte da zaboravite građevinske dozvole ako ih uopšte imate.Kad se gradilo ko šiša planove, jes sad ću da im plaćamo, a sada kuku Todore.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *