Крагујевац потврдио статус туристичког места које континуирано напредује

Делегација града Крагујевца коју чине председник Скупштине града, Мирослав Петрашиновић, члан Градског већа за културу, Миљан Бјелетић и директор Градске туристичке организације, Бојан Павловић, учествује на Евро-азијском економском форуму у Сијану, кинеском граду пријатељу у оквиру кога су одржани Округли сто градова на економском појасу дуж Пута свиле и Међународна конференција директора урбаног туризма.

На основу података о обиму туристичког промета у претходне три године, степену изграђености комуналне, саобраћајне и туристичке инфраструктуре – Крагујевац је прошле године потврдио статус туристичког места које континуирано напредује.

Од традиционалних, културних и верских локалитета, до јединствених паркова, уметничких галерија и музеја.

Наша је жеља да атрактивном туристичком понудом привучемо велики број страних туриста и студената, који учествују у међународним програмима размене и да наш град буде члан најважнијих међународних организација, које се односе на сарадњу градова и региона.

Уз подршку и кроз сарадњу са чланицама Туристичког комитета верујем, рекао је Петрашиновић, да смо на добром путу да остваримо свој циљ.

Да се придружи иницијативи за оснивање Алијансе туристичких градова дуж Пута свиле, чији је циљ активно промовисање комуникације и сарадње у области културе и туризма између туристичких градова у иностранству на обострано задовољство, граду Крагујевцу позив је упућен у септембру 2020.

Градоначелник Крагујевца има функцију потпредседника Алијансе, а Град је видео снимцима, фотографијама и промотивним текстовима представљен на платформи коју је покренуо овај Туристички комитет.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *