Крагујевац пример добре праксе на пројектима у области заштите животне средине

Институционална подршка за развојне пројекте у области заштитне животне средине била је тема састанка Клуба градова и општина са повољним пословним окружењем који је одржан у Нишу.

Извршна директорка НАЛЕД–а Виолета Јовановић је рекла да је циљ заседања да се чује каква је подршка потребна градовима и општинама да би били успешни.

О искуствима и пројектима града Крагујевца говорили су председник Скупштине града Мирослав Петрашиновић и члан Градског већа за унапређење и заштиту животне средине Стефан Никезић, који је истакао да је у области заштите животне средине, у сарадњи са Европском банком за обнову и развој, у првој транши опредељено 14 милиона евра, за замену котлова на угаљ котловима на природни гас.

Друга транша од четири милиона евра превиђена је за санирање депоније пепелишта.

Помоћница министра заштите животне средине Сандра Докић, задужена за сектор стратешког планирања, пројекте, међународну сарадњу и европске интеграције, истакла је да је Крагујевац пример добре праксе како би требало да се ради и да су све очи упрте у тај град, пошто је први кренуо у цео поступак.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.