Крагујевац први у Србији по обиму купопродаје некретнина

Према подацима Републичког геодетског завода, купопродаја станова у Крагујевцу у фебруару бележи раст од близу 60%, по чему је центар Шумадије први у Србији по повећању обима продатих стамбених јединица.

У Привредној комори грађевинске индустрије Србије сматрају да је разлог томе убрзани привредни развој Крагујевца, који је не само индустријски, већ и универзитетски центар.

Близина Моравског и Коридора 10 и изграђена инфраструктура за лаку и тешку индустрију, основни су разлози због којих Крагујевац постаје све интересантнији за домаће и инвеститоре из иностранства.

Томе треба додати и мишљење оних који се баве проценом ризика за улагање, а који су дошли до закључка да је Крагујевац сигурно подручје.

Због тога је, кажу у Привредној комори грађевинске индустрије Србије, дошло до раста цена земљишта и некретнина.

Значајну улогу у овој причи имају успешни Крагујевчани или њихови потомци који живе у иностранству и који, где год је могуће, лобирају за свој град.

За стране инвеститоре су посебно важне препоруке, односно искуства компанија из њихових земаља које послују у центру Шумадије.

Према подацима Републичког геодетског завода, купопродаја станова у Србији у фебруару, у односу на јануар, порасла је за 22,4%, а највећи скок у обиму промета од чак 57,6% забележен је у Крагујевцу.

С обзиром на то да је универзитетски град и за живот јефтинији од Београда, многи у Крагујевцу купују станове за децу студенте.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *