Крагујевац у фази реализације великих инвестиција

Крагујевац се налази у фази реализације великих инвестиција.

Неке се приводе крају, као што је замена котлова у Енергетици, до оних који тек почињу а то је изградња Северне обилазнице, оценио је градоначелник Никола Дашић.

Уградњом нових котлова на гас који су стигли, коначно ће бити решен проблем аерозагађења, а Северном обилазницом и Гружанским коридором град ће се повезати са најважнијим путним, али и железничким правцима.

Уз Државни дата центар, аутомобилску и шинску индустрију Крагујевац се позиционира као лидер у хај–тек индустрији, лидер у иновацијама, дигитализацији и еУправи.

Крагујевац је препознат као велики регионални центар, не само индустријски, већ и универзитетски, здравствени и правосудни захваљујући најмодернијој Палати правде и реконструкцији Универзитетског клиничког центра, уз Центре изврсности чија се градња коначно приводи крају.

Ове године очекује се и почетак изградње нове зграде ФИЛУМ–а.

Јанфенг је реинвестирао у Крагујевац и изградио још једну фабрику, Вакернојсон полаже камен темељац крајем фебруара, Шкода је дошла у Крагујевац.

Међу пројектима који ће бити започети у наредне три године су изградња опште болнице, реконструкција стадиона Чика Дача и изградња атлетског стадиона, као и потпуна реконструкција отворених и затворених базена.

Предвиђена је и прва фаза ревитализације комплекса Војно техничког завода, као и реконструкција градских дворана Шумадија и Пионир.

Планирана је и обнова фасада у старом градском језгру, а у марту почињу и радови на уређењу Трга војводе Радомира Путника.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.