Крагујевац важно место у просторном плану Србије

Удружење „Крагујевац наш град“, у наредном периоду покренуће иницијативу за израду просторног плана града до 2035. године а стручне предлоге, запажања и закључке упутиће локалној самоуправи.

Србија интензивно ради на просторном плану своје територије, а Крагујевац као центар региона има веома важну улогу у развоју централног дела државе,сматра крагујевачки архитекта Верољуб Трифуновић и додаје да би у наредном периоду требало радити на уређењу путне инфраструктуре, изградњи брзих пруга и објеката од виталног значаја попут проширења капацитета Клиничког центра и даљем развоју Универзитета.

Крагујевац је важан регионални центар у Србији a као место које се налази у централном делу земље, немерљив значај има интензиван развој града и региона, сматра архитекта Верољуб Трифуновић.

Тренутно је у изради трећи циклус просторног плана у Србији који траје до 2035. године. Град Крагујевац у том циклусу требало би да има значајно место, сматра угледни градски архитекта Верољуб Трифуновић.

Србија интензивно ради на бољем уређењу свих округа на својој територији, а у односу са земљама из региона које је окружују.

Крагујевац би као центар региона, требало би да буде носилац највећих инфраструктурних пројеката, попут брзих и модерних саобраћајница, квалитетне информационе инфраструктуре, али и да ради на проширењу капацитета Клиничког цента и оствари још већи развој Универзитета, сматра Трифуновић.

Повезивање са градом Краљевом односно са Рашком области, Новим Пазаром и мањим моравским градовима у Србији омогућило би бржи и просперитетнији развој Крагујевца, мишљења је архитекта Трифуновић који додаје да ће дати пун професионални допринос у изради новог просторног плана града до 2035. године на позив Удружења „Крагујевац, наш град“.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *